Mam zamiar kupić oktavię...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrekszlodz
    Classic
    • 2010
    • 2

Będę robił wszystko żeby przyjechać już nowym samochodzikiem który i tak dobrze znacie.
  • rogery1
    Classic
    • 2008
    • 12

Mam zamiar kupić oktawie 1.6 rocznik 1998/1999 (samochód jest sprowadzony) ale nie znam się na samochodach.
    Jestem umówiona na stacji dializ skody.
    Proszę o wskazówki o co pytać na co zwrócić uwagę.
    Czy taka kontrola będzie wiarygodna tzn. Będą wykryte wszystkie ewentualne usterki itp.
    Jak sprawdzić czy auto nie jest kradzione.
    Kto ponosi opłaty w urzędzie skarbowym sprzedający czy kupujący.
    Jakie dokumenty samochodu powinnam dostać i czy powinny one być przetłumaczone.

Komentarz

• bielinek
      Ambiente
      • 2008
      • 157

stacji dializ? :P

Kliknij "POMÓGŁ" jeśli wkurzyłem Cię tak, że brakuje Ci bluzg

Komentarz

• Hanz2k
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 522

Tak, przecież wszyscy zalecają odświeżenie płynów ustrojowych w nabytym samochodzie, a gdzież ich lepiej nie odświeżyć niż na stacji dializ. Ale z rozrządem to chyba trzeba na chirurgię . BTW pamiętecie kawał jak chirurg naprawia samochód? - normalnie - przez rurę wydechową.

Mam zamiar kupić oktawie 1.6 rocznik 1998/1999 (samochód jest sprowadzony) ale nie znam się na samochodach.
        - Poszukaj kogoś co się zna - inaczej wtopisz. Jest na forum kolega Zoltar z salonu i ASO Skody w Gdańsku - może pomoże - napisz na PW.

Jestem umówiona na stacji dializ skody.
        - A koleżanka niech się nie stresuje - bardziej odpowiednia od stacji dializ będzie stacja diagnostyczna lub autoryzowana stacja obsługi - ASO

Proszę o wskazówki o co pytać na co zwrócić uwagę.
        - przy takim roczniku i zapewne dużym przebiegu na wszystko. I raczej licz się z kolejnymi inwestycjami.

Czy taka kontrola będzie wiarygodna tzn. Będą wykryte wszystkie ewentualne usterki itp.
        - wykryją te które już występują, nie te które wystąpią za chwilę.

Jak sprawdzić czy auto nie jest kradzione.
        - Policja.

Kto ponosi opłaty w urzędzie skarbowym sprzedający czy kupujący.
        - zależy od Umowy. Z reguły kupujący.

Jakie dokumenty samochodu powinnam dostać i czy powinny one być przetłumaczone.
        - pośrednik powinien zarejstrować samochód w Polsce a następnie sprzedać go tobie. Jak rozumiem pośrednik zamierza zrobić operację w ten sposób, że podpiszesz Umowę bezpośrednio ze sprzedającym z zagranicy. I zapewne zostawi cię z tymi papierami do przejścia przez cały korowód urzędowy. To ja już wolałbym kupić samochód w Polsce. Poszukaj nawet na forum są ogłoszenia, można kupić dobry samochód od osoby, która na pewno o niego dbała.

Hanz2k no cytuj trochę :idea:
        Hanz2k
        1,8 T by MT
        :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Hanz2k
          Poszukaj kogoś co się zna
          i to jest jedyna sensowna odpowiedź
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• gosmo
            Ambiente
            • 2008
            • 201

Zamieszczone przez Hanz2k
            Tak, przecież wszyscy zalecają odświeżenie płynów ustrojowych w nabytym samochodzie, a gdzież ich lepiej nie odświeżyć niż na stacji dializ. Ale z rozrządem to chyba trzeba na chirurgię . BTW pamiętecie kawał jak chirurg naprawia samochód? - normalnie - przez rurę wydechową.
            Nie chirurg tylko ginekolog
            Octavia II 1.6 MPI + LPG LandiRenzo

Komentarz

• Hanz2k
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 522

1. szkoda, o wielki Rumcajs'ie Antikris'cie, oczywiście się poprawię. Swą nieudolność zwalam na trochę nieludzką porę jak na mnie. :diabelski_usmiech.
              2. gosmo, wolę chirurga - teraz endoskopowo różne fajne rzeczy robią, a ginekolog to zawsze przez "podwozie" operuje i dostep do podzepołów ma bezpośredni, choć dość ograniczony.

Z mojej strony EOT bo to już na pewno koleżance nie pomoże. Odezwij się na PW do Zoltara.
              Hanz2k
              1,8 T by MT
              :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• liroyek
                Rider
                • 2008
                • 620

w sumie byl to salon opla nie skody ale wygladalo to tak

przyszla Pani (kupiec) z Panem (sprzedawaca) zeby sprawdzic, Pan ja zapytal co wybiera zwykly "na oko" 50 zl czy do kompa plus cala sciezka diagnostyczna za 250 zl, pozniej podszedl kierownik serwisu i powiedzial do Pani "niech Pani podejdzie bez tego Pana"

wg mnie jak chcesz dobrze sprawdzic to do kompa trzeba bedzie podpiac a przy okazji w serwisie gadaj face to face (bez sprzedawcy )
                Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
                bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
                http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
                Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

Pracuję...